Se apropie Halloweenul, așa că m-am gândit să vă sugerez câteva animații care să vă introducă în atmosfera înspăimântătoare a sfârșitului de octombrie! Sunt animații care pot fi privite indiferent de vârstă și care vă vor smulge atât zgomote de râsete, cât și de teamă!

Ordinea în care am ales să vi le prezint nu este întâmplătoare, ci în funcție de preferință, așa că de-abia aștept să ajungeți la punctul 1!

Aștept părerea voastră despre animațiile din top, sugestii cu alte filme și, bineînțeles, vă doresc vizionare plăcută!

P.s. Nu uitați să trageți draperiile, să stingeți becurile și să savurați o ciocolată caldă în timpul vizionării!

8. ParaNorman

Norman este un băiat retras, care ascunde un mare secret – poate să vadă spiritele și să comunice cu ele. În viața cotidiană, această aptitudine s-a dovedit o povară, însă situația se schimbă în momentul în care orașul este atacat de zombi. Astfel, Norman devine singura salvare a orașului bântuit.

Animația este plină de aventură, de ființe supranaturale și de replici comice, toate acestea fiind evidențiate de atmosfera întunecată!

7. Monster House

„Monster House” este cu siguranță alegerea perfectă pentru iubitorii de case bântuite! Animația de groază are pe lângă o poveste bine construită, un schimb de replici foarte amuzant și o evoluție a acțiunii foarte aventuroasă.

Aflați în ajunul Halloweenului, trei prieteni hotărăsc să descopere ce secrete ascunde casa de peste drum, în a cărei curte le dispar jucăriile. Ce va urma? O legendă înfricoșătoare despre proprietarii clădirii, o înșiruire de întâmplări ciudate și multe, multe, multe enigme care par imposibil de descifrat.

„Monster House” a reușit să mă surprindă!

6. Frankenweenie

Încă de la primele imagini ale animației se distinge amprenta genialului Tim Burton!

Așa cum este sugerat din nume, povestea face trimitere la celebrul roman Frankenstein! Astfel, după ce Viktor își pierde cățelul în urma unui accident de mașină, hotărăște să îl aducă la viață pe baza teoriilor învățate la școală despre impulsurile electrice. Băiatul reușește ce și-a propus, însă totul scapă de sub control când ceilalți copii descoperă planul lui Viktor și își doresc să îl pună în practică.

Această animație este sensibilă (iubitorii de animale vor înțelege de ce), plină de mister și artă! Prezentarea în nuanțe de alb-negru contribuie, bineînțeles, la sporirea temei și sentimentului de bizar. Așadar, nu ai motiv să îl respingi pentru acest aspect.

5. The Addams Family

„Familia Addams” rămâne plăcerea mea vinovată indiferent de forma sub care ne este prezentată – animație, film sau serial! În 2019 a apărut sub formă de animație o nouă aventură a cunoscutei familii. Deși nu transmite fiori de teama precum filmele, aceasta a reușit să mă transpună în universul bizar și bântuit.

De această dată Morticia și Gomez se confruntă cu o vecină extravagantă care dorește să îi alunge din oraș, cu o criză adolescentină neașteptată a lui Wednesday și venirea rudelor morbide pentru petrecerea de maturizare a lui Pugsley!

4. Hotel Transylvania 1, 2, 3

Vampiri, legende, un hotel luxos pentru monștrii, o poveste de iubire aparent imposibilă și multe zâmbete reprezintă rezumatul cunoscutei animații! Contrar aparențelor, „Hotel Transylvania” nu va atrage țipete, ci râsete! Este o animație de familie, o comedie de privit în weekend, care binedispune cu siguranță. O altă veste bună este că, dacă îl vei simpatiza pe Contele Dracula, vei putea să îl urmărești în toate cele trei părți ale filmului!

P.s. Și nu uita – „You only ZING once”!

3. The nightmare before Christmas

„The nightmare before Christmas” primește cu certitudine titlul de „Clasicul animațiilor de Halloween”.

Când am vizionat pentru prima oara animația am fost uimită de ideea pe care se fundamentează: Jack Skellington călătorește accidental din Orașul Halloween în tărâmul lui Moș Craciun și hotărăște că vrea să organizeze el sărbătoarea în acel an. Astfel, îl răpește pe Moș Crăciun, îi îmbracă hainele și pune la cale un plan cu șanse mari de eșec.

P.s. Piesele înspăimântătoare sunt un punct forte important ale acestei animații!

2. Corpse Bride

O altă creație a lui Tim Burton, o altă poveste încântătoare cu accente gotice! „Corpse Bride” te transportă în secolul al XIX-lea, unde tânărul Victor ajunge să se căsătorească cu o mireasă moartă, Emily, din cauza unui blestem. Astfel, acesta devine captiv în lumea de dincolo, fiind împiedicat să își spună jurămintele de nuntă înaintea adevăratei sale iubiri.

Animația îmbină replicile comice, momentele de sensibilitate, dansurile scheleților și vocile lugubre ale corbilor, potrivindu-se perfect cu o seară friguroasă de octombrie și cu o băutură caldă.

P.s. Corpse Bride (Emily) este o adevărată apariție!

1. Coraline

Am descoperit această animație în urma cu 3 ani și de atunci o urmăresc înainte de fiecare Halloween! Motivul pentru care ocupă primul loc în topul preferințelor mele este caracterul atipic al intrigii, al imaginilor, al coloanei sonore. Coraline se mută împreuna cu părinții săi într-o casă veche și descoperă o ușă secretă spre un univers alternativ. Deși inițial aventura o fascinează pe fetiță, cu timpul descoperă secrete înspăimântătoare despre viața ideală trăită alături de cealaltă familie!

Atmosfera este întunecoasă, misterul este pretutindeni și personajele sunt complet bizare, așa că nu ezita să îl vizionezi indiferent de vârstă!

Săptămâna aceasta am citit și cartea din care a fost inspirată animația, așa că voi publica în scurt timp și recenzia!