Despre blog

Scopul acestui blog și a întregii mele activități cu privire la literatură este de a desființa concepția care s-a dezvoltat de-a lungul timpului cu privire la cărți.

Nu, cărțile nu sunt plictisitoare, nu sunt obositoare, nu sunt imposibile, atât timp cât știi să alegi ce să citești.

Și eu m-am împrietenit cu lectura relativ târziu din cauza faptului că nu rezonam cu romanele întâlnite până atunci, romane impuse, în mare parte, de părinți sau școală.

Datorită descoperirii pasiunii pentru povești nu am renunțat și, întâmplător, într-o după-amiază de noiembrie, am început să răsfoiesc „Domnișoara Christina” de Mircea Eliade. O carte subțire, care nu număra mai mult de 150 de pagini, plină de mister, pasaje înfiorătoare, iubire și legende.

Din acel moment a început aventura mea printre pagini și nu m-am mai oprit din cutreierat vreodată...

Am întâlnit scrieri geniale sau banale, lipsite de esență sau pline de suspans, scrieri la care am plâns sau la care am renunțat și, astfel, am învățat cum să aleg ceea ce îmi place.

Dar de unde știi ce roman îți place dacă tu nu citești? Spre acest răspuns te voi ghida eu, cititorule sau viitorule cititor.

Recenziile pe care le scriu sunt structurate, nu dezvăluie intriga și au principala menire să te ajute să înțelegi dacă acea carte ți se potrivește sau nu. Există 5 etape pe care le urmez în crearea fiecărei recenzii și, anume: prezentare generală, puncte forte și puncte slabe, cinci citate, întrebari și răspunsuri, note și recomandări. Prin fiecare din acestea ofer mostre din operă care să fie concludente pentru a opta să citești sau nu acea carte. Nota acordată este de obicei o medie între opinia mea subiectivă (îmi place sau nu subiectul și modul în care este expus) și calitatea scrierii.

Ceea ce mă inspiră în a urma această cale este dorința de a aduce literatura cât mai aproape de oameni, de a schimba statisticile ultimilor ani în ceea ce privește cititul și de a surprinde impactul pozitiv pe care îl are lectura asupra fiecăruia dintre noi.  

Nu face greșeala să crezi că nu îți place să citești fiindcă te-au plictisit comentariile romanelor din programă, deoarece asta ar însemna să respingi toată muzica pentru o piesă dintr-un gen cu care tu nu empatizezi.

În afara recenziilor, acest blog va cuprinde topuri de cărți sau poate chiar filme, diverse articole despre artă, călătorii și creații proprii pe care le poți descoperi în secțiunea „scrierile mele”.  Momentan, o parte din aceste secțiuni cuprinse în meniu nu sunt completate deoarece blogul este de-abia la început, dar, promit să remediez această problemă în cel mai scurt timp! Nu mă adresez unui segment de vârstă, mă adresez celor care citesc sau nu, și, cel mai important, celor care își doresc să citească (acum sau în viitor).  

Este o prioritate pentru mine ca acest proiect să îmbrace o formă atractivă și să traseze o cărare nouă spre literatură, într-o atmosferă cordială, plină de entuziasm și dominată de comunicare.  

P.s.: Pentru a afla cine sunt eu și cum mi-am descoperit pasiunea pentru povești, te rog, cititorule, să acorzi câteva minute secțiunii „Despre mine”.

Îți mulțumesc pentru atenție și sper că ești la fel de încântat de posibilitatea de a ne cunoaște cum sunt și eu!

Close
error: Conținutul este protejat !!