Autor: Colleen Hoover

Anul apariției: 2016

Editura: Epica

Nr. pagini: 350

Categorie: Ficțiune, carte de dragoste

Prezentare generală

„Ugly love” este un roman care surprinde, deopotrivă, două fețe opuse ale iubirii. Astfel, scrierea se conturează atât în jurul sentimentelor de reverie pe care le insuflă, cât și în jurul traumelor de care devine vinovată.

Când Tate, o asistentă în pregătire de 23 de ani, se mută la fratele ei, Collin, are parte de o întâlnire bizară cu cel mai bun prieten al acestuia – pilotul Miles. Fiind conștienți de atracția fizică pe care o simt unul față de celălalt, protagoniștii încep să se întâlnească, stabilind să excludă orice sentiment și obligație care să îi conducă spre o relație adevărată. Totuși, Tate se îndrăgostește treptat și este nevoită să se confrunte cu indisponibilitatea emoțională a lui Miles provocată de o experiență din trecut.

„Ugly love” este o carte pe care să o simți, o carte prin care zâmbești, plângi și îți pierzi cumpătul!

Puncte forte vs. puncte slabe

Puncte forte:

 • Romanul este presărat cu clișee, însă sunt acele clișee savuroase, de care, din vreme în vreme, ne este tuturor dor!
 • Mi-a plăcut mult avântul cu care înaintează narațiunea și prezentarea în paralel a celor două planuri temporale: prezent și trecut, care sporește semnificativ suspansul.
 • Limbajul este simplu, ușor comercial și chiar amuzant uneori, fără a estompa adâncimea scrierii.
 • Un punct forte al acestui roman este combinarea meticuloasă a clipelor de profunzime cu cele de mister sau erotism (care abundă), astfel încât povestea are greutate, fiind, totuși, foarte captivantă.

Puncte slabe:

 • Îmi era cu adevărat dor de o recenzie în care să nu completez această rubrică! Cartea lui Colleen Hoover mi-a oferit această bucurie.

Cele cinci citate prin care simțit “Ugly love”:

 • „Nu mai sunt Tate când sunt în preajma lui Miles. Sunt lichid, și lichidul nu știe cum să fie ferm sau să-și ia apărarea, de unul singur. Lichidul curge. Asta e tot ce vreau să fac cu Miles. Să curg. ”
 • „Dragostea nu e mereu frumoasă, Tate. Uneori îți petreci timpul cu speranța că, în cele din urmă, se va transforma în ceva diferit. În ceva mai bun. Apoi, fără să îți dai seama, ajungi de unde ai plecat, dar inima ți-ai pierdut-o, undeva, pe drum.”
 • „Presupun că, dacă un om a cunoscut cea mai urâtă față a iubirii, e posibil să nu mai vrea să o trăiască a doua oară.”
 • “Mă trage spre el și îmi dă singura parte din el pe care nu mi-a putut-o da până acum. Inima. ”
 • „Rachel. Este ca o poezie. Ca proză și scrisori de dragoste și versuri, revărsându-se ca o cascadă în centrul unei pagini. Rachel. Îi repet numele, iar și iar, în mintea mea, pentru că sunt convins că este numele următoarei fete de care mă voi îndragosti.”

Întrebări standard și răspunsuri:

 1. Ana din prezent, care tocmai a terminat de citit cartea, ar opri-o pe Ana din trecut să o cumpere?
  • Nu!
 2. Am mai citit alte cărți ale acestui autor?
  • Nu.
 3. Aș mai citi cărți ale acestui autor?
  • Da, îmi doresc să citesc curând „Verity”.
 4. Ce sfat i-ai da celui care urmează să o citească?
  • Citește-o oricând râvnești la pagini de trăiri intense, dureros de plăcute și, totuși, de adevărate! „Ugly love” merită atenția ta și fiecare moment în care arzi de nerăbdare să descoperi motivațiile ascunse în umbra comportamentelor personajelor.

Note și recomandări

Notă:                

 P.s.: Criteriile după care mă ghidez sunt prezentate în rubrica „Despre blog”! 

Recomand!

Recomand această carte persoanelor care preferă scrierile pasionale, scrierile ce se consumă aprig fără a neglija firul narativ.

Dacă rezonezi cu dinamica, cu limbajul modern, cu romanele în care accentul cade pe calitatea intrigii, ci nu pe descrieri, atunci alege și tu să citești „Ugly love”. 

Nu, nu este un roman banal cu tema iubirii. Este un roman care surprinde realitatea atât când este inefabil de frumoasă, cât și atunci când este nespus de tragică.